Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1926-1969

Σημείωση: Η συνολική καταγραφή των αποτελεσμάτων των ομάδων ΑΡΗΣ & ΕΛΠΙΣ είναι δύσκολη ιδιαίτερα για την προπολεμική εποχή, όπως και για τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση. Σταδιακά καταγράφονται όσα "ανακαλύπτονται" παράλληλα με άλλα στοιχεία που αφορούν ευρύτερα τον Δραμινό αθλητισμό.

1926

16-9-1926: ΠΡΟΣΦΥΞ - ΕΛΠΙΣ 2-0
26-9-1926: ΕΛΠΙΣ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ 3-0
4-10-1926: ΒΥΖΑΝΤΙΟ - ΕΛΠΙΣ 0-3
12-10-1926: ΕΛΠΙΣ - ΠΡΟΣΦΥΞ 3-1
27-10-1926: ΕΛΠΙΣ - ΑΕΤΟΣ 2-0
19-11-1926: ΕΛΠΙΣ - ΛΕΩΝ 4-2
Ποδοσφαιριστές: Χ.ΜΑΡΤΙΑΔΗΣ, Τ.ΔΗΜΟΥ, ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Αρχηγός)...

1927

Ποδοσφαιριστές Ελπίδας: ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΑΔΗΣ, ΚΑΡΑΤΙΓΙΑΝΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΚΑΛΑΛΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Δ., ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ι., ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ Ι.
Διοίκηση Ελπίδας: Προέδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Αρχηγός: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υπαρχηγός: ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, ταμιας: ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, γραμματέας:Δ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

1928

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο της εποχής, ο ΑΡΗΣ και η ΕΛΠΙΔΑ υπάρχουν εκείνη την εποχή ως «ανεπίσημα» σωματεία. Τα «Μακεδονικά Νέα» στις 5-11-1928 σε ανταπόκριση από την Δράμα, θα αναφέρουν σπαράγματα προσφάτων αποτελεσμάτων των 2 ομάδων. Παράλληλα αναφέρονται στον Π.Σ.ΕΛΠΙΣ ως τον «πλέον ισχυρό και με την μεγαλυτέρα δράση» από τους ανεπίσημους συλλόγους, «ούτως παρ'όλον ότι τα ταμείον του είναι ασθενέστατον, κατόρθωσε να συναντηθεί» με σωματεία από Καβάλα, Ξάνθη και Σέρρας. Μάλιστα αναφέρει ότι «συγκαταλέγει μεταξύ των ποδοσφαιριστών του και στοιχεία υπέροχα»
Αποτελέσματα:
ΕΛΠΙΔΑ - ΕΝ.ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ 1-0
ΕΛΠΙΔΑ - Π.ΜΕΛΑΣ Καβ. 3-2
ΕΛΠΙΔΑ - ΑΤΛΑΣ Κ. 6-3
ΑΡΗΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡ. 1-2
Επίσης αναφέρεται ότι η ΕΛΠΙΔΑ έφερε ισοπαλία με τον Ηρακλή Κ. και τον Ατλαντα Ξ., ενώ ηττήθηκε με ένα τέρμα διαφορά από την Ελπίδα Ξ. Δεν προκύπτουν ακριβείς ημερομηνίες και έδρες που διεξήχθησαν οι αγώνες.  Σύμφωνα με το "Λεύκωμα" για την Ελπίδα ο αγώνας με τον Ηρακλή Κ., ήταν ο πρώτος με αντίπαλο εκτός νομού. Έγινε στην Δράμα,  μέσα Ιανουαρίου, έληξε 2-2 και αγωνίστηκαν οι ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΕΞΙΚΗΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΚΛΕΑΝΘΗΣ, ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ. 
Tην ίδια εποχή (1928) ιδρύεται σαν ανεπίσημος σύλλογος και η ομάδα Αγροτικός Αστέρας Καλιφύτου, που μεταπολεμικά μετανομάζεται σε Εθνικός Αστέρας και αναγνωρίζεται επίσημα (1949)

1929

Η Ελπίδα μετέχει σε πρωτάθλημα ανεπισήμων με συμμετοχή και των ομάδων: Α΄και Β΄ ΔΟΞΑ, ΕΡΓ. ΑΣΤΗΡ, ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΝ, ΕΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ, ΑΚΡΙΤΑΣ, ΝΙΚΗ, ΒΥΡΩΝ, ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΣΤΗΝΗΜΑΧΙΤΩΝ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΙ Δοξάτου.

14-3-1929: Σε δημοσίευμα του Θάρρους αναφέρονται (χωρίς ημερομηνίες) οι συναντήσεις της Ελπίδας με Ελπίδα Ξ. (1-0) και Απόλλωνα Σερρών (4-0) Ακόμη γίνεται ανφορά σε τρείς ομάδες της Ελπίδας (α΄, β΄και χρυσή Ελπίς !)
12-3-1929: Η ποδοσφαιρική ομάδα ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, συγχωνεύεται με την Ελπίδα και την  ενδυναμώνει αισθητά.           
Μαϊός 1929: Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" ανακοινώνεται πως η Ελπίδα υπέβαλλε αίτηση για να γίνει επίσημο σωματείο.
 17-5-1929: Εκλέγεται νέα διοίκηση, στην Ελπίδα, στην οποία μετείχαν "ονόματα εκλεχτά " σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Αναφέονται οι ΣΤΑΥΡΟΥ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ, ΤΡΑΚΑΚΗΣ (τραπεζικός), ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ (δικαστικός), ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ, ΜΑΝΙΑΚΗΣ. Πρώτος πρόεδρος αναλαμβάνει ο γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΤΙΚΑΣ. Η νέα διοίκηση πετυχαίνει σύντομα την επίσημη αναγνώριση της Ελπίδας.
21-7-1929: Στο γήπεδο της Δόξας, η Ελπίδα δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα, με αντίπαλο τον Ηρακλή Καβάλας, από τον οποίο χάνει με 3-0. Την πρώτη επίσημη ενδεκάδα αποτέλεσαν οι ΚΙΟΣΣΕΟΓΛΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΞΙΚΗΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΒΕΛΕΤΖΑΣ, ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ.
 3-11-1929: ΔΟΞΑ Δ. - ΕΛΠΙΣ 1-2. Ήταν η πρώτη "επίσημη" συνάντηση μεταξύ των δύο συλλόγων, για το κύπελλο του Δήμου Δράμας. Σύμφωνα με το "ΘΑΡΡΟΣ" της 30-10-1929 "...οι φίλαθλοι θα δούν ποιά ομάδα είναι ισχυροτέρα. Πρός πρόληψιν επεισοδίων έλαβον οι σύλλογοι έκτακτα μέτρα ζητήσαντες και ισχυράν ενίσχυσην εκ χωρωφυλάκων" Μετά το παιχνίδι η ίδια εφημερίδα θα γράψει: "Οι νεαροί Ελπιδείς εδικαίωσαν τας προσδοκίας μας. Η γιγαντιαία θέλησις να νικήσουν είναι ο μοναδικός συντελεστής ο οποίος χαρίζει εις αυτούς τις ωραίες αυτές νίκες"

1930

Την χρονιά εκείνη τον Ιούλιο ιδρύεται η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔ. ΣΩΜ. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η οποία περιλαμβάνει τα σωματεία της Δράμας και της Καβάλας.

13-1-1930: Νέα διοίκηση της Ελπίδας, την οποιά αποτελούν οι Ευριπίδης ΠΑΤΙΚΑΣ, Π.ΠΙΝΑΤΣΗΣ, Π.ΛΥΚΙΔΗΣ (Υπολοχαγός), Α.ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ν.ΚΑΛΦΑΣ, Γ.ΔΑΒΕΛΑΣ, Ν.ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ, Κ.ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Γ.ΤΡΑΚΑΚΗΣ, Π.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Εξελεγκτική επιτροπή είχαν εκλεγεί: Ν.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, Κ.ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, Χ.ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ. Η εκλογή του Πατίκα, καθώς και η βοήθεια που παρείχε ο Δημ. ΣΤΥΛΙΔΗΣ στην Ελπίδα, έγινε αφορμή για την διαγραφή τους από τον σύλλογο της Δόξας Δράμας, όπυ αρχικά άνηκαν. (Ανακοίνωση Δόξας 18-1-1930)

Σημαντικό φιλικό αγώνα διεξάγει η Ελπίδα, με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ. Θεσ., ηττάται 3-2, ενώ διασώζεται και σχετική φωτογραφία. Σε άλλους φιλικούς αγώνες διαβάζουμε:
20-7-1930:ΕΛΠΙΔΑ - ΑΣΠΙΔΑ Ξ. 3-1 ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ 4΄, ΚΟΛΙΑΣ 25΄, (;) 85. Με την Δραμινή ομάδα αγωνίστηκαν οι : ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,  ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΞΙKΗΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ,  ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΛΙΑΣ, ΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΜΙΧΑΣ, ΣΕΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ.
27-7-1930: ΜΕΓ. ΑΛ. ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ - ΑΡΗΣ 3-3, σε ένα δυνατο ματς παρουσία 1000 φιλάθλων. * Την ίδια ημέρα ΑΣΠΙΔΑ Ξ. - ΕΛΠΙΔΑ 3-3. 

1931

2-2-1931: Νέο Δ.Σ στην ΕΛΠΙΔΑ, στο οποίο μετέχουν οι Ν.ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ (πρόεδρο), Ν.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ (ΑΝΤΙΠΡ.), Π.ΤΑΓΑΡΗΣ (γε.γραμ.), Π.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ταμία), Κ.ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ (ειδ.γραμ.), Κ.ΣΤΥΛΙΔΗΣ (έφορο αθλητισμού),Κ.ΠΑΝΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (έφορο ποδοσφ.), ΔΟΥΚΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΑΚΟΣ ως μέλη. Από την συνέλευση προτείνονται ως "επίτημα μέλη" οι Δημ. ΣΤΥΛΙΔΗΣ, Π.ΛΥΚΙΔΗΣ και Ευρ.ΠΑΤΙΚΑΣ για τις πολλαπλές υπηρεσίες τους στον σύλλογο. 

Στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ» (23-11-1931) διαβάζουμε ανώνυμη ανταπόκριση από την Δράμα για την ποδοσφαιρική κατάσταση της εποχής. *Πρώτα γίνεται λόγος για τους λόγους που δεν υπήρχε ιδιαίτερη ποδοσφαιρική κίνηση εκείνο το διάστημα, γίνεται αναφορά στα γενικότερα οικονομικά προβλήματα και στο γηπεδικό πρόβλημα. Στις συγκεκριμένες αναφορές για τις ομάδες διαβάζουμε:
ΑΡΗΣ. Η περυσινή πρωταθλήτρια Β! κατηγορίας παρουσιάσθηκε σε 2 παιχνίδια, σημειώνοντας 1 νίκη και 1 ήττα. «το παιχνίδι της ήταν τόσον σκληρό και τόσον άσχημον που έκαμε να διερωτώνται οι θεαταί αν ήτο ο ΑΡΗΣ ή καμμία ανεπίσημος ομάς. Ευτυχώς τώρα τελευταίως ο ΑΡΗΣ ήρχισε να βρίσκει τον εαυτόν του»
ΕΛΠΙΣ «Η απαγόρευση συμμετοχής μαθητών σε εξωσχολικούς αγώνες, εξασθένησε όλα τα σωματεία , Μεγαλυτέρα όμως μείωση η ΕΛΠΙΣ, ήτις στερήθη των καλυτέρων μαχητών, αδυνατεί να κατέλθει εις αγώνα μετά αξιόλογων σωματείων . Είναι παρήγορο ότι οι διοικούντες φροντίζουν να συμπληρώσουν τα κενά και να καταλάβουν πάλι την πρέπουσαν σειράν εις το προσεχές πρωτάθλημα»
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ. «Ευρίσκεται εις άριστην φόρμαν, καθόσον και τους παλαιούς παίκτας έχει, επί πλέον δε εφέτος είναι και εξαιρετικά προπονημένοι. Εάν την φόρμαν των αυτήν κρατήσουν και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, αναμφιβόλως θα καταλάβει την θέση του πρωταθλητού β! Κατηγορίας»
Επίσης γίνεται εκτενή αναφορά στην ΔΟΞΑ και μικρότερη στις «νέες» ομάδες ΕΡΜΗ και ΑΣΠΙΔΑ.
Στην ίδια εφημερίδα θα δημοσιευτεί στις 17-12-1931 ανταπόκριση από την Δράμα, για το ίδιο θέμα και με υπογραφή «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» .
«Η πόλις μας πρέπει να είναι αρκετά υπερήφανη δια την πρόοδο του ποδοσφαίρου της, αν και τα διάφορα σωματεία δεν έχουν άπαντα τα αναγκαιούντα εν τούτοις όμως αι ομάδες των είναι αρκετά ισχυραί και επικίνδυνοι δια τας ξένας τοιούτας. Εάν τα σωματεία μας διαθέτουν τα των Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, δηλ. προπονητάς, υλικήν ενίσχυσην κ.λ.π., τότε ασφαλώς το ποδόσφαιρο μας θα ευρίσκετο εις την αυτήν μοίρα των ως άνω σωματείων»
Τα ισχυρότερα σωματεία στην Α! κατηγορία είναι η ΔΟΞΑ και η ΕΛΠΙΣ, που έχουν κατακτήσει από 5 πρωταθλήματα η καθεμιά (Σημ.: προφανώς Δράμας), για την ΔΟΞΑ αναφέρει ότι με την παραχώρηση του γηπέδου της βοηθάει και τις άλλες ομάδες, ενώ έχει 5 παίκτες στην μεικτή Δράμας.
Η ΕΛΠΙΣ είναι ο αιώνιος διεκδικητής μαζί με την Δόξα για τον τίτλο, «ο σύλλογος ούτος εις το οποιοδήποτε αγώνα και αν συναντηθή παίζει με αφάνταστον φανατισμόν, τέχνην και ορμή, ιδίως δε όποτε συναντάται με την Δόξα, την οποία ενίκησε τρίς με αποτελέσματα 2-1, 2-1, 3-1 και ηττειθείς μόνο μίαν φορά απ΄αυτήν με 2-0» (Σημ.: προφανώς εννοεί την τρέχουσα περίοδο).
Καλύτερη γραμμή της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν η αμυντική και ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας ΤΣΕΛΙΟΣ και ο σέντερ χαφ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, «ο καλύτερος της Αν. Μακεδονίας»», η ΕΛΠΙΣ «δια των λαμπρών νικών της εναντίων της Δόξης, Ασπίδας Ξ., Ορφέα, Φιλίππων Καβάλας κ.α., απάκτησε πολυπληθείς οπαδούς». Με την ΕΛΠΙΔΑ αγωνιζόταν και οι ΤΣΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΠΑΡΛΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΣΦΙΛΙΝΙΩΤΗΣ, ΚΟΛΙΑΣ, ΜΙΧΑΣ, ΑΜΠΑΤΖΗΣ.
Ο ΑΡΗΣαπαρτίζεται από νεαρούς αλλά «πλήρεις μέλλοντος» ποδοσφαιριστές. Ήταν πρωταθλήτρια Β! Κατηγορίας την προηγούμενη χρονιά και βαδίζει δια την Α! Κατηγορία, ενώ είχε πετύχει και πολλές νίκες εναντίον ομάδων της Α! Κατηγορίας. και από τους γειτονικούς νομούς. Στην μεικτή Δράμας αγωνίζονται 2 ποδοαφαιριστές του ΑΡΗ.
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: "Η ομάς αυτή διακρίνεται δια το ορμητικόν της παίξιμον. Εφέτος παρουσιάζεται ισχυράν και ελπιδοφόρος".
'Aλλες ομάδες της πόλης, αλλά ανεπίσημες είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (η ισχυρότερη ανεπίσημη), ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΤΛΑΣ, Α.Ε.Ν.Σ.
Τέλος αναφέρει ως φαβορί για τον τίτλο του Πρωταθλητή Αν. Μακεδονίας την ΕΛΠΙΔΑ.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
7-3-1931: ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΡΗΣ ΔΡ. 1-4 (1-1 ημίχρονο)
25-3-1931: ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΕΛΠΙΣ Δ. 2-2, ο αγώνας της Ελπίδας με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Αν. Μακεδονίας, τελέσθηκε στο γήπεδο Περιγιαλίου (Καρά-ορμάν) για να τιμηθεί η Εθνική επέτειος. Σύμφωνα με ανταπόκριση («Μακεδονικά Νέα», 21-4-1931) χαρακτηρίζεται «η μεγαλυτέρα ποδοσφαιρική συνάντησις» και την παρακολούθησαν 6.000 θαετές.
Στις 12-4-1931 (Κυριακή του Πάσχα) η Ελπίς θα μεταβεί για 2 φιλικά στην Ξάνθη με αντίπαλους τον Ορφέα και την Ασπίδα, τελίκά όμως λόγω καιρικών δυσκολιών θα αγωνισθεί μόνο 30΄εναντιον του Ορφέα, με σκόρ 1-1. Έτσι είναι «λυπηρόν διότι δεν μας εδόθη ευκαιρία να απολαύσωμεν το τεχνικό και άριστο παιχνίδι της Ελπίδος» θα γράψει ο ανταποκριτής (Μ.Ν. 21-4-1931)

 4-5-1931: ΔΟΞΑ Δ. - ΕΛΠΙΣ 1-3,  5-7-1931: ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ - ΕΛΠΙΣ διεκόπη λόγω επεισοδίων, 28-9-1931: ΕΛΠΙΣ - ΟΡΦΕΑΣ Ξ. 2-1, 25-10-1931: Μικτή ΔΟΞΑΣ/ΑΡΗ - Μικτή ΕΛΠΙΔΑΣ / ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΥ 2-0.

1932

Η ΕΛΠΙΣ κατακτάει το πρωτάθλημα της β΄κατηγορίας.
Τους πρώτους μήνες του 1932 διεξάγονται οι φιλικές συναντήσεις: ΕΛΠΙΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ Κ. 1-2, ΦΙΛΙΠΠΟΙ Κ. - ΕΛΠΙΣ 2-1,      ΕΛΠΙΣ - ΑΡΗΣ Δ. 1-0.
9-2-1932: Νεό Δ.Σ. στην Ελπίδα, στο οποίο συμμετέχουν οι Κων. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (πρόεδρος), Αντ. ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ (αντιπρ.), Πέτρος ΤΑΓΑΡΗΣ (γεν.γραμ.), Αυγερινός ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (ταμίας), Αθ.ΔΑΚΟΣ (ειδ. γραμ.), Ιω.ΚΑΣΤΑΝΗΣ (εφ.ποδοσφ.), Γ.ΜΑΚΡΗΣ (εφ.αθλητ.), Γ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Δ.ΣΤΥΛΙΔΗΣ (σύμβουλοι).
Αποτελέσματα αγώνων πρωταθλήματος β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Α.Μ.
25-4-1932: ΕΛΠΙΣ- ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 2-0
10-5-1932: ΑΡΗΣ - ΕΛΠΙΣ 1-1.
16-5-1932: ΟΡΦΕΑΣ ΠΡΑΒΙΟΥ - ΕΛΠΙΣ 1-3
23-5-1932: ΕΛΠΙΣ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 3-0
18-7-1932: ΕΛΠΙΣ - ΑΡΗΣ 0-0.
φιλικά παιχνίδια: 7-8-1932: Δόξα Δ. - ΕΛΠΙΣ 1-3
19-9-1932: ΕΛΠΙΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 4-0
10-10-1932: ΔΟΞΑ - ΕΛΠΙΣ 7-1
28-11-1932: ΦΙΛΙΠΠΟΙ Κ. - ΕΛΠΙΣ 6-2.

1933


1934

6-2-1934:Νέα διοίκηση στην ΕΛΠΙΔΑ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, αντιπρόεδρος ο Χρ. ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗΣ, γεν.γραμ. ο Ν.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ταμίας ο Κ.ΤΣΟΥΓΚΑΣ, γεν. αρχηγός ο Θεοδ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, έφορος ο Αρ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ και σύμβουλοι οι Αν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Κ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Ιω.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Στ.ΚΡΥΣΤΑΛΙΔΗΣ. 

25-2-1934: ΔΟΞΑ Δρ.- ΕΛΠΙΣ 0-4, με την ΕΛΠΙΔΑ αγωνίστηκαν και οι ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΚΟΣ, ΛΕΒΕΝΤΙΔΗΣ, ΖΗΣΗΣ, ΚΟΜΝΗΝΟΣ.
18-3-1934: ΔΟΞΑ Δρ. - ΕΛΠΙΣ 2-1, 10-6-1934: ΕΛΠΙΔΑ-ΔΟΞΑ ΔΡ. 6-1 (6-0 στο ημίχρονο) κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τηρήθηκε σιγή 5΄ στη μνήμη του εκλιπόντος ποδοσφαιριστό της Ελπίδας Σφεληνιώτη.
15-12-1934:ΕΛΠΙΣ - ΔΟΞΑ Δρ. 0-0.

1935

Πρόεδρος στην Ελπίδα ο Ανδρέας ΖΑΜΒΟΥΝΙΔΗΣ.
Αθλητές στίβου της Ελπίδας: ΠΕΤΡΟΥ ΑΘ., ΣΚΛΑΒΗΣ Ηρακλής, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Αθ., ΤΖΙΜΑΣ Κων.

1936

Το Δ.Σ. της Ελπίδας (24-4-1936)  Πρόεδρος ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσιος (Ανθυπολοχαγός πυροβολικού), αντιπρ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ Δημ., γεν.γραμ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Θ., ταμίας ΜΠΑΛΛΑΣ Αν., έφορ.ποδοσφ. - αθλητισμού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Κ., έφορ. υλικού ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιω., σύμβουλοι: ΚΛΑΔΟΣ Δημ. (Ανθυπολοχ.), ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Άγγελος, ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗΣ Χρ., ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Ιω.
11-7-1936: Δόξα Δ. - ΕΛΠΙΣ 4-4.
Το Δ.Σ. της Ελπίδας (11-7-1936)  Πρόεδρος ο ΤΕΖΑΨΙΔΗΣ Π., αντιπρ. ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ  Αντ., γεν.γραμ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ Δ., ταμίας ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Αυγερινός, έφορ.ποδοσφ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Ιω.,  εφ. αθλητισμού ΜΑΤΘΑΙΟΥ Γ. , Γεν.Αρχ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιω., ειδ.γραμ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Άγγελος, σύμβουλοι: ΔΑΚΟΣ Αθ., ΖΑΜΒΟΥΝΙΔΗΣ Αν.

1937


1938-1939

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΛΠΙΔΑ (Κύπελλο) 4-1, η πρώτη ομάδα που δείχνει τις δραστηριότητες του Δραμινού ποδοσφαίρου στην Αθήνα. Ο αγώνας αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για το σύνολο της Ελληνικής επαρχίας.

1940
9-3-1940: ΕΛΠΙΣ - Α.Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ 4-0


1945
Τον Οκτώβριο (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ,11-10-1945) εκδίδονται νέα δελτία ποδοσφαιριστών της Ελπίδας, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι οι: ΝΕΔΗΣ Νικόλαος,  ΓΙΑΛΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ (;) Γεώργιος, ΠΑΤΡΙΚΗΣ Αναστάσιος, ΡΕΚΑΡΗΣ  Νικόλαος, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Νικόλαος,  ΠΑΤΡΙΚΗΣ Φωκίων,  ΣΤΑΜΟΥΛΙΔΗΣ Ιωάιννης,  ΤΖΗΡΑΣ Αριστογένης,  ΠΑΤΡΙΚΗΣ Αριστείδης,  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Βασίλειος,  ΛΕΡΙΔΗΣ Νικόλαος,  ΠΕΛΤΕΝΗΣ (;) Απόστολος και ΔΩΔΟΣ Στέφανος (15-10-1945)
11-11-1945: ΕΛΠΙΣ - ΔΟΞΑ Δράμας 1-1,παρουσία 7.000 θεατών, για κύπελλο που είχε αθλοθετήσει η τοπική εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος". Το τέρμα της Δόξας σημείωσε ο ΚΕΦΗΣ στο 15΄για την Δόξα και ο ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ στο 80΄ για την ΕΛΠΙΔΑ. Το κύπελλο κατέκτησε η ΕΛΠΙΔΑ που είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με 2-1. Η σύνθεση της Ελπίδας, σύμφωνα με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, ήταν: ΓΙΑΛΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ, ΠΑΤΡΙΚΗΣ, ΔΩΔΟΣ,ΚΟΛΛΙΑΣ, ΝΕΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΙΔΗΣ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΕΤΑΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ και ο αρχηγός ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γρηγόρης.

1946-1947

Τον Μάρτιο του 1947 πρόεδρος στην Ελπίδα είναι ο Αυγ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ & γεν.γραμ. ο  Γ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.  Στο επόμενο συμβούλιο που ανακοινώνεται τον Μαϊό του ιδίου έτους, συμμετέχουν οι ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Στέργιος, ΜΠΟΛΛΑΣ Σωτήριος, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Αυγερινός (εκ νέου πρόεδρος), ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ Ανδρέας, ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ Δημήτριος, ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ Γρηγόριος, ΣΑΡΙΔΗΣ Νίκος, ΔΑΚΟΣ Μενέλαος, ΠΕΤΡΟΥ Σάκης (τακτικοί) ΜΠΑΡΜΠΑΣ Σ., ΗΛΙΑΔΗΣ Δημοσθένης (αναπλ.) ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Ελ., ΛΙΟΛΙΟΣ Ιω. (εξελεγξτική επιτρ.)
25-1-1947: ΕΛΠΙΣ - ΔΟΞΑ Δ. 1-1 (κύπελλο)
5-2-1947: ΕΛΠΙΣ - ΔΟΞΑ Δ. 2-0 (κύπελλο)

ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ. - ΕΛΠΙΔΑ 6-2 (Κύπελλο)

16-7-1947: ΕΛΠΙΣ - ΔΟΞΑ Δ. 2-1 (πρωτάθλημα)


1947-1948

18-1-1948: ΕΛΠΙΔΑ-ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ 5-2
16-2-1948: (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡ. - ΕΛΠΙΔΑ 0-6

24-2-1948: Δημοσιεύονται στην εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ το νέα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Ελπίδας: ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ Ανδρέας, ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ Αντώνης, ΚΑΖΗΣ Φλώρος, ΒΛΑΧΟΣ Ευάγγελος, ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ιωάννης,ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Αυγερινός, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γεώργιος, ΜΠΟΛΛΑΣ Σωτήριος, ΗΛΙΑΔΗΣ Δημοσθένης, ΣΑΡΙΔΗΣ Νίκος,ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ Γρηγόρης, ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ Ανδρέας. Εξελεγκτική επιτροπή ήταν οι: ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Ελ., ΛΙΟΛΙΟΣ Ιω., ΚΑΡΓΙΩΤΙΔΗΣ Ιω.


11-4-1948: ΕΛΠΙΔΑ-ΦΙΛΙΠΠΠΟΙ Κ. 1-1 (Διοργάνωση;)
25-4-1948: (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΕΛΠΙΔΑ-ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ 1-0
6-6-1948: (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ 7-1 (ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ), σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ "η ομάς της Δράμας δεν κατόρθωσε να προσανατολιστεί μέσα στο γήπεδον του Παναθηναϊκού. " Ως καλύτερους της Ελπίδας " ξεχωρίζει τους ΝΕΔΗ, ΡΕΚΑΡΗ και ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗ.

1948-1949

17-1-1949: (πρωτ.Ε.Π.Σ.Α.Μ.) ΒΥΡΩΝ Κ - ΑΡΗΣ 2-1, ΕΛΠΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 3-0
28-3-1949: Α.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΡΗΣ 2-1,
5-4-1949: (ΠΡΟ)ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΜΙΚΤΗ ΕΠΣΑΜ 2-1, με την ΕΠΣΑΜ αγωνίστηκαν οι ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΓΚΙΟΥΤΖΕΛΗΣ, ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ, ΔΩΔΟΣ, ΝΕΡΑΓΚΛΗΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΡΕΚΑΡΗΣ , ΓΙΕΡΜΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
11-4-1949: ΦΙΛΙΠΠΟΙ Κ.-ΕΛΠΙΔΑ 4-1,
25-4-1949: ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.-ΕΛΠΙΔΑ 1-1, την ίδια ημέρα  σε φιλικό αγώνα : ΑΡΗΣ-ΜΕΓ.ΑΛ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 3-0.

1949-1950



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου